Sistemski varnostni pregled stanja IT okolja

Prvi korak k zagotavljanju kibernetske varnosti podjetja.
Inovis IT - Sistemski varnostni pregled stanja IT okolja
Uspešen kibernetski napad je za podjetje neprimerljivo dražji kot preproste informacijske varnostne rešitve, zato je varnost postala del standardnega protokola pri zagotavljanju kvalitetnih informacijskih storitev vseh vrst. Kot prvi korak k zagotavljanju kvalitetne informacijske varnosti pa je postalo redno opravljanje Sistemskega varnostnega pregleda stanja IT okolja, ki se je izkazal kot edina prava osnova za lažje načrtovanje smiselnih nadaljnjih aktivnosti in naložb v IT.

Kakšen je namen njegovega opravljanja?

Namen Sistemskega varnostnega pregleda IT okolja za podjetje je, da ga opozori na nepravilnosti informacijskega okolja in razkrije manevrski prostor za izboljšave.

Zakaj se sodobna podjetja odločajo zanj?

Podjetja se zanj odločajo z namenom ugotavljanja realnega stanja, na podlagi katerega se vodstvo lažje in bolj suvereno odloči, katere bodo naslednje aktivnosti in naložbe za prehod na višjo stopnjo zaščite pred kibernetskim kriminalom in drugimi varnostnimi incidenti. S tem poskrbijo, da močno zmanjšajo tveganje pred potencialno visokimi stroški in težavami, ki lahko nastanejo na področju informacijskega okolja in njegovih virov. Na področju informacijske tehnologije postane reševanje težav, ko le-te že nastanejo, precej drago, zato se je smiselno nanje pripraviti vnaprej. Za začetek je dobro vedeti »pri čem smo«, prvi korak k temu pa je ocena stanja kibernetske varnosti, katero pridobite ravno s pomočjo Sistemskega varnostnega pregleda stanja IT okolja.

Komu je namenjen?

Sistemski varnostni pregleda IT okolja je namenjen podjetjem vseh velikosti, ki poslujejo »Online«.

Kdo ga izvede?

Izvede ga strokovno usposobljena oseba, v skladu z mednarodnimi priporočili za kibernetsko varnost, ki je zavezana k upoštevanju etičnih standardov, saj smo član mednarodnega združenja ISACA, ki zasleduje najvišje moralne in tehnične standarde za izvajanje varnostnih pregledov informacijskih sistemov.

Sistemski varnostni pregled stanja IT okolja

Menite, da je vaše podjetje pripravljeno na vse težave, ki lahko doletijo IT okolje? Prepričajte se in naročite Sistemski varnostni pregled!