Izberite ZUNANJI ITIT brez skrbi in se posvetite svojemu poslu!

 • Vaš mesečni strošek za

  INTERNI IT

  od 2.556 € dalje …

  Prepričajte se na primeru in preverite vaš interni znesek mesečnega stroška!

 • Vaš mesečni strošek za

  ZUNANJI IT

  od 350 € dalje …

  Oglejte si 9 razlogov ZA zunanji IT in zahtevajte izračun za vaše podjetje!

 • Primer: Izračun stroška za zaposlenega IT strokovnjaka

  • najmanj 2.556 € / mesec dalje je strošek podjetja, ki ima interno zaposleno osebo za IT z neto plačo 1.400 €.
  • dodati je potrebno še ostale stroške: malica in prevoz, regres, dopust, bolniška in stroški nadomeščanja

  Brez dodanih obveznih stroškov = 30.676 € / leto

  Čas je, da preverite vaš interni strošek!

  Znižajte stroške in prihranite …

  • 100
 • Primer: Izračun stroška za ZUNANJI IT 

  Od 350 € / mesec dalje je strošek, ki vam zagotavlja:

  • brezplačno oceno IT stanja in opozorila pri morebitnih nevarnostih,
  • redni dnevni nadzor nad delovanjem informacijskega sistema (do 3 strežniki in do 15 delovnih postaj),
  • dnevni pregled izvajanja varnostnega kopiranja,
  • 2-3x mesečno nameščanje potrebnih varnostnih popravkov na delovne postaje in strežnike,
  • pomoč uporabnikom preko oddaljenega dostopa,
  • dosegljivost ob kritičnih izpadih 24/7,
  • redno obveščanje o novostih, ki bi še bolj optimizirale poslovanje.

  ZUNANJI IT = 4.200 € / leto

9 tehtnih razlogov za ZUNANJI IT

 • 1 ZNIŽANJE STROŠKOV
  Povprečni strošek podjetja za notranjega IT specialista se giblje od 30.000 € do 40.000 € letno. Dodatno so tu še stroški zaposlovanja (malica, prevoz, dopust, regres, …) in dragega izobraževanja, ki je pri IT specialistih nujno, da njihovo znanje ostane v koraku s časom.
  Za večino podjetij je interni IT specialist luksuz, ki si ga pravzaprav ne morejo privoščiti. Zaradi pomembnosti področja in strahu kaj bi se zgodilo, če bi ostali brez IT specialista, pa je vztrajanje pri internem IT-ju dolgo, vendar stroškovno povsem neučinkovito. Kljub internemu IT specialistu obstaja še ogromno potencialnih stroškov v obdobjih izpadov. Produktivnost pade, osebje pa se posveča reševanju problema, ki presega njihovo znanje in usposobljenost.
  Odločitev za zunanji IT vam stroške zmanjša in strne v fiksno mesečno plačilo, kar vam omogoča enostavno planiranje sredstev za IT področje.
  2 INTERNO POMANJKANJE STROKOVNEGA IT ZNANJA
  Vaše IT potrebe so morda specifične in zahtevajo zelo ozko usmerjena znanja in nekaj splošnega. Obsega dela in tudi korist nista tolikšna, da bi si zato zaposlili IT specialista. Morda ste majhno podjetje in preprosto nimate možnosti, da bi dodatni zaposlili še eno osebo.
  Današnje razmere v poslovnem svetu so neizprosne. Za uspešno in tekoče poslovanje smo dandanes močno odvisni od informacijskih sistemov, vendar to še ni zadosten razlog, ki bi opravičil zaposlitev internega IT specialista. Tako se zgodi, da vi podjetju nimate strokovnjaka, ki bi vam nudil IT podporo ob kritičnih napakah in ste se v teh primerih primorani zateči k zelo dragim izrednim IT podporam.
  Odločitev za zunanji IT pa vam zagotavlja IT strokovnjaka, ko ga potrebujete. Ekipa strokovnjakov je vedno na dosegu, da vam pomaga odpraviti tako kritične kot ostale težave, ko se le te pojavijo.
  3 DOPOLNITEV INTERNIH IT ZNANJA
  Morda imate v podjetju zaposlenega IT strokovnjaka ali pa nekdo od zaposlenih, ki se »ljubiteljsko« spozna na IT, poleg svojega dela, skrbi tudi za normalno IT poslovanje pri vas.
  Močno se zanašate na njihovo znanje in upate na tekoče delovanje vašega IT sistema, ki naj bi omogočal varno in tekoče poslovanje. Kaj pa v primeru, ko pride do kritične napake za vaše poslovanje in oseba, ki naj bi skrbela za IT je na počitnicah, bolniški, sestanku, …?
  Lahko se zgodi kritična napaka tudi na drugem področju poslovanja, kjer je prav tako potrebno osebje za reševanje. Lahko je napaka v takšnem obsegu, da so potrebna bolj specifična znanja, ki jih vaše osebje enostavno nima.
  Z odločitvijo za zunanji IT si zagotovite ekipo IT strokovnjakov, ki so vam vedno na voljo. Ni bolniške, ni počitnic in ni praznikov, ko vam ne bi bili na voljo. Zunanja ekipa vam reši težave, ki jim vaše osebje ni bilo kos in riziko prekinitve poslovanja je izključen.
  4 ZAPOSLITEV INTERNEGA IT STROKOVNJAKA
  Morda razmišljate o zaposlitvi notranjega IT strokovnjaka. Če vaša profesija ni tehnično področje; kako boste zagotovili, da ste zaposlili strokovnjaka s pravimi spretnostmi in znanji, ki so nujne za vaš poslovni proces.
  Zaposlovanje je težko, zamudno in drago tudi v najboljših časih. Zelo hitro vas lahko zmede oseba s tehničnim žargonom, če niste IT strokovnjak, kar pa se kasneje izkaže za veliko in drago napako, ko zaposlite napačno osebo.
  Ob zunanji IT ekipi vam za te težave ni potrebno skrbeti. Vedno vam bo na voljo ekipa visoko usposobljenih IT strokovnjakov, opremljenih z najvišjimi kvalifikacijami in z najnovejšim znanjem.
  5 OSREDOTOČANJE NA POSLOVANJE PODJETJA
  Vaš čas je dragocen in bi moral biti usmerjen v vašo glavno dejavnost, zaposlene in stroške in kar je najpomembneje, zadovoljevanje potreb vaših strank. Zadnja stvar, ki jo potrebujete, je izgubljanje časa z strokovnimi IT vprašanji in problemi.
  Z odločitvijo za zunanji IT se boste popolnoma mirno lahko posvečali vašemu poslu in si hkrati zagotovili IT podporo, ki ustreza vašim poslovnim procesom.
 • 6 POVEČANJE PRODUKTIVNOSTI ZAPOSLENIH
  Morda menite, da prihranite, če odgovornost za IT delovanje interno razporedite med zaposlene. Velika verjetnost je, da vaši zaposleni niso osredotočeni na njihove primarne naloge, saj jih nenehna IT vprašanja stalno motijo, kar drastično zmanjšuje njihovo produktivnost.
  Odločitev za zunanji IT omogoča vam in vašim zaposlenim, da pokliče IT strokovnjaka, ki bo hitro diagnosticiral napako in odpravil težavo. To pospeši reševanje težav, zmanjša zastoje v poslovanju in kar je najpomembneje, omogoča zaposlenim, da so osredotočeni na svoje osrednje naloge in s tem večjo produktivnost.
  7 UPORABA NAJNOVEJŠE TEHNOLOGIJE
  IT področje se neprestano in hitro razvija, spreminja in izboljšuje. Kako boste izvedeli, da obstaja nekaj novega, kar bi vam pohitrilo in olajšalo poslovanje, celo znižalo stroške?
  Zunanji IT zagotavlja uporabo najnovejše tehnologije, ki je na voljo. Partnerstva s svetovnimi ponudniki vodilne tehnologije in nenehna izobraževanja omogočajo razvoj in rešitve, ki bodo pomagale izboljšati vaše poslovanje.
  8 DOSTOP DO DODATNIH STORITEV IN REŠITEV
  Ali vas skrbi vaša poslovna kontinuiteta? Potrebujete načrt v kritičnih situacijah (disaster recovery plan)? Želite, da vaš IT sistem podpira vašo mobilno delovno silo? Morate zmanjšati stroške tiskanja in stroške telekomunikacije? Potrebujete varnostno politiko IT sistema? Želite zmanjšati stroške licenčne programske opreme? Želite sodobno opremo v pisarni, vendar z nizkimi stroški? Potrebujete spletno aplikacijo za podporo vašemu poslovnemu procesu?
  Vaš zunanji IT ima široko področje znanja in izkušenj. IT strokovnjaki bodo razumeli potrebe vašega podjetja. S paleto dodatnih storitev in svetovanj bo vaše poslovanje stroškovno učinkovito in hkrati enostavnejše.
  9 IZOGIB PROBLEMOM
  V kolikor vaša IT strategija temelji na »problem > prekinitev poslovanja >odprava problema« scenariju, je več kot verjetno, da takrat, ko izveste za problem le ta že vpliva na vašo poslovno produktivnost in po navadi pride do daljših izpadov poslovanja, kar pa je precej drago.
  Zunanja IT podpora vam zagotavlja proaktivno spremljanje vaših sistemov 24/7/365. S tem se težave prepozna in odpravi še predno bi vplivale na vaše poslovanje. IT storitve imate na voljo vedno, ko jih potrebujete in izognete se dragim izpadom poslovanja.

  Izračun za vaše podjetje >>

 • Nadzor

  100
 • Varnost

  100
 • Fleksibilnost

  100